Opleidingen & trainingen

Het Kennispunt organiseert regelmatig trainingen. Als lokale of regionale politieke partij kun je ook een training aanvragen. We overleggen dan over het programma en de duur van de training. Uitgangspunt is dat er ten minste tien en maximaal twintig mensen aan de training meedoen van meerdere lokale partijen. De lokale partij die het initiatief neemt, organiseert de training. Het Kennispunt zorgt voor de trainer en de materialen.

Vul het contactformulier in en geef daarbij aan of je een training wilt organiseren of wilt aansluiten bij een training, welke modules je wilt volgen en waar je woont. Wij nemen dan contact met je op.

Lees hieronder meer over de mogelijke trainingsmodules die het Kennispunt aanbiedt aan lokale of regionale lokale partijen. Elke trainingsmodule duurt ten minste 2,5 uur en wordt gegeven door een professionele trainer. Modules kunnen ook gecombineerd worden.

Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Bestuurstraining

Er komt veel kijken bij het besturen van een politieke vereniging. Je hebt te maken met leden, met gekozen politici, benoemde bestuurders, de lokale pers en met inwoners van je gemeente of provincie.

Ledenwerving en vrijwilligersmanagement training

Leden en vrijwilligers zijn een aanwinst voor iedere politieke partij. Ze zorgen voor een financiële basis, betrokkenheid en goede ideeën

Campagnestrategie training

In deze training ga je een campagnestrategie opstellen. Welke analyses moet je maken? Hoe bepaal je doelgroepen en hoe vertaal je je strategie in acties?

Op weg naar de verkiezingen

In deze training nemen we lokale partijen mee in de voorbereidingen voor de verkiezingen.

Communicatietraining

Welke communicatiekanalen zet je in om je leden te informeren en bij je partij te betrekken? Hoe informeer je kiezers over de activiteiten van de vereniging

Op zoek naar aspirant-politici

In deze training werk je aan de kandidaatstellingsprocedure, van het werven en scouten, het opstellen van een profiel, tot het voorbereiden en opleiden van de mensen op de kandidatenlijst.

Van meningen naar een standpunt naar een verkiezingsprogramma

Elke vier jaar schrijf je een verkiezingsprogramma met daarin de speerpunten van je partij en de concrete doelen die je partij wil bereiken.