Trainingen

Het Kennispunt organiseert regelmatig trainingen. Als lokale of regionale politieke partij kun je ook een training aanvragen. We overleggen dan over het programma en de duur van de training. Uitgangspunt is dat er ten minste tien en maximaal twintig mensen aan de training meedoen van meerdere lokale partijen. De lokale partij die het initiatief neemt, organiseert de training. Het Kennispunt zorgt voor de trainer en de materialen.

Vul het contactformulier in en geef daarbij aan of je een training wilt organiseren of wilt aansluiten bij een training, welke modules je wilt volgen en waar je woont. Wij nemen dan contact met je op.

Lees hieronder meer over de mogelijke trainingsmodules die het Kennispunt aanbiedt aan lokale of regionale lokale partijen. Elke trainingsmodule duurt ten minste 2,5 uur en wordt gegeven door een professionele trainer. Modules kunnen ook gecombineerd worden.

Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Bestuurstraining

Er komt veel kijken bij het besturen van een politieke vereniging. Je hebt te maken met leden, met gekozen politici, benoemde bestuurders, de lokale pers en met inwoners van je gemeente of provincie.

Ledenwerving en vrijwilligersmanagement training

Leden en vrijwilligers zijn een aanwinst voor iedere politieke partij. Ze zorgen voor een financiële basis, betrokkenheid en goede ideeën. In deze training ga je aan de slag met het werven van leden en het opzetten van vrijwilligersmanagement.

Campagnestrategie training

Na deze training kun je met je bestuur zelf een strategie gaan opstellen. Welke analyses moet je maken? Hoe bepaal je doelgroepen en hoe vertaal je je strategie in acties?

Op weg naar de verkiezingen

Welke mogelijkheden zijn er om nu al te beginnen met het scouten, werven en voorbereiden van kandidaten? In deze training nemen we lokale partijen mee in de voorbereidingen voor de verkiezingen.

Communicatietraining

Tijdens deze training ga je aan de slag met welke communicatiekanalen bij jouw politieke partij passen en hoe je die vervolgens organiseert. Welke communicatiekanalen zet je bijvoorbeeld in om je leden te informeren en bij je partij te betrekken?

Op zoek naar aspirant-politici

In deze training werk je aan de kandidaatstellingsprocedure, van het werven en scouten, het opstellen van een profiel, tot het voorbereiden en opleiden van de mensen op de kandidatenlijst.

Van meningen naar een standpunt naar een verkiezingsprogramma

Elke vier jaar schrijf je een verkiezingsprogramma met daarin de speerpunten van je partij en de concrete doelen die je partij wil bereiken. In deze training maak je een planning en bedenk je activiteiten die je kunt organiseren rondom het verkiezingsprogramma.