Opleidingen & trainingen

Er zijn zes trainingsmodules die het Kennispunt aanbiedt aan lokale of regionale lokale partijen. Elke trainingsmodule duurt ten minste 2,5 uur en wordt gegeven door een professionele trainer. Modules kunnen ook gecombineerd worden.

Als lokale of regionale politieke partij kun je een training aanvragen. Uitgangspunt is dat er ten minste tien en maximaal twintig mensen aan de training meedoen van ten minste vijf verschillende lokale of regionale politieke partijen. De lokale partij die het initiatief neemt, organiseert de training. Het Kenniscentrum zorgt voor de trainer en de materialen.

Het is ook mogelijk je interesse aan te geven voor één van de trainingen. Wij informeren je dan wanneer deze training in de buurt gegeven wordt.

Vul het contactformulier in en geef daarbij aan of je een training wilt organiseren of wilt aansluiten bij een training, welke modules je wilt volgen en waar je woont. Wij nemen dan contact met je op.

 

Bestuurstraining

Er komt veel kijken bij het besturen van een politieke vereniging. Je hebt te maken met leden, met gekozen politici, benoemde bestuurders, de lokale pers en met inwoners van je gemeente of provincie.

Ledenwerving en vrijwilligersmanagement training

Leden en vrijwilligers zijn een aanwinst voor iedere politieke partij. Ze zorgen voor een financiële basis, betrokkenheid en goede ideeën

Campagnestrategie training

In deze training ga je een campagnestrategie opstellen. Welke analyses moet je maken? Hoe bepaal je doelgroepen en hoe vertaal je je strategie in acties?

Communicatietraining

Welke communicatiekanalen zet je in om je leden te informeren en bij je partij te betrekken? Hoe informeer je kiezers over de activiteiten van de vereniging

Op zoek naar aspirant-politici

In deze training werk je aan de kandidaatstellingsprocedure, van het werven en scouten, het opstellen van een profiel, tot het voorbereiden en opleiden van de mensen op de kandidatenlijst.

Van meningen naar een standpunt naar een verkiezingsprogramma

Elke vier jaar schrijf je een verkiezingsprogramma met daarin de speerpunten van je partij en de concrete doelen die je partij wil bereiken.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties