Bestuurstraining

Er komt veel kijken bij het besturen van een politieke vereniging. Je hebt te maken met leden, met gekozen politici, benoemde bestuurders, de lokale pers en met inwoners van je gemeente of provincie. De taken van het bestuur zijn ook nogal uiteenlopend: van de organisatie van de algemene ledenvergadering en bijeenkomsten tot communicatie en het opzetten van de campagne, de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Daarnaast is er regelmatig overleg met de fractie, moeten er leden geworven worden, en moet het bestuur de financiën op orde houden. En dat met alleen maar vrijwilligers. In deze training leer je hoe je rollen en taken van het bestuur van een vereniging omschrijft en hoe je een en ander zo organiseert dat het voor iedereen behapbaar blijft.

De training duur 2,5 uur en is geschikt voor voorzitters en secretarissen van politieke verenigingen.

Het is ook mogelijk om je interesse kenbaar te maken voor een training. Wij laten je dan weten wanneer deze training in de buurt gegeven wordt. Vul dan hieronder het interesseformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties