Van meningen naar een standpunt naar een verkiezingsprogramma

Elke vier jaar schrijf je een verkiezingsprogramma met daarin de speerpunten van je partij en de concrete doelen die je partij wil bereiken. Ga je juist niet-leden en maatschappelijke partners daarbij betrekken of houd je het klein en stem je alleen af met je leden? Wat is de rol van de lijsttrekker en de kandidaat-politici? In deze training maak je een planning en bedenk je activiteiten die je kunt organiseren rondom het verkiezingsprogramma.

De training duurt 2,5 uur en is geschikt voor leden van het bestuur en leden van de verkiezingsprogramcommissie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties