Privacy statement ProDemos

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens ProDemos verzamelt en gebruikt m.b.t. het Kennispunt lokale politieke partijen en met welk doel we dat doen.

Wij respecteren de privacy van bezoekers en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt.

Waarom we gegevens nodig hebben

ProDemos verwerkt persoonsgegevens om je gericht te kunnen informeren en om er voor te zorgen dat we onze website en ons forum goed kunnen laten functioneren.

Persoonsgegevens die wij verwerken

ProDemos verwerkt jouw persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze website/forum en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. Wij verwerken:

Van websitebezoekers:

  • Gegevens over jouw activiteiten op onze websites
  • IP adres

Van mensen die zich inschrijven op het forum:

  • IP-adres
  • Naam
  • E-mailadres
  • Lidmaatschap politieke partij

Van mensen die contact met ons opnemen via het online contactformulier:

  • IP-adres
  • Naam
  • E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

ProDemos verzamelt van leden van het forum het lidmaatschap van een lokale politieke partij om te controleren of je recht hebt om gebruik te maken van het forum. Verder heeft ProDemos niet de intentie bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens te verzamelen. Als je er van overtuigt bent dat wij zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld van een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@lokalepolitiekepartijen.nl . Wij verwijderen dan de informatie.

Delen met anderen

We delen jouw persoonsgegevens niet met derden tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoe lang we gegevens bewaren

ProDemos bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is. Dit om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld.  Een Cookie wordt na een week verwijderd. Voor mensen met een account op het forum worden de gegevens bewaard totdat iemand zijn account opheft en na drie jaar inactiviteit worden de persoonsgegevens geanonimiseerd.

Geautomatiseerde besluitvorming

ProDemos neemt geen geautomatiseerde besluiten over de persoonlijke levenssfeer.

Cookies en soortgelijke technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Via dit tekstbestand worden gegevens, soms persoonsgegevens, opgeslagen of geraadpleegd. Aan de hand van deze (persoons)gegevens kun je bij een later bezoek worden herkend.

Functionele en Analytische cookies

ProDemos gebruikt functionele en analytische cookies. De cookies die wij hiervoor gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en het gebruiksgemak. Je kunt je afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Zie bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. Om jouw privacy zo goed mogelijk te beschermen hebben we de door de Autoriteit Persoonsgegevens voorgestelde maatregelen doorgevoerd in de instellingen van Google Analytics.

Voor meer informatie verwijzen we je naar Google Analytics en aanvullende informatie over de TOS (Terms Of Service) van Google Analytics.

Functionaris voor gegevensbescherming

ProDemos heeft een functionaris voor gegevensbescherming. Deze persoon is verantwoordelijk voor de manier waarop ProDemos met privacy omgaat. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet David Muntslag en is bereikbaar per e-mail op privacy@prodemos.nl en per telefoon op 070-7570268

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@lokalepolitiekepartijen.nl . Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van jouw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij vragen we je om je pasfoto, paspoortnummer, de strook met nummers onderaan het paspoort en Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van jouw privacy. ProDemos zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek reageren. Je kunt ons ook bereiken via:

Naam: ProDemos
Bezoekadres: Hofweg 1H; 2511 AA Den Haag
Telefoon: 070-7570268

We willen je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

ProDemos neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.

Aanpassen privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Deze verklaring is voor het laatst aangepast op 15-2-2019. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties