Bestuurstraining

Er komt veel kijken bij het besturen van een politieke vereniging. Je hebt te maken met leden, gekozen politici en benoemde bestuurders. Daarnaast moet je ook rekening houden met de lokale pers en met inwoners van je gemeente of provincie. De taken van het bestuur lopen ook nogal uiteen: van de organisatie van de algemene ledenvergadering tot communicatie en het opzetten van de campagne, de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Daarnaast is er regelmatig overleg met de fractie, moeten er leden geworven worden, en moet het bestuur de financiën op orde houden. En dat met alleen maar vrijwilligers. In deze training leer je hoe je de rollen en taken van het bestuur van een vereniging omschrijft en hoe je het één en ander zo organiseert dat het voor iedereen behapbaar blijft.

De training duurt 2,5 uur en is geschikt voor voorzitters en secretarissen van politieke verenigingen.

Het is ook mogelijk om je interesse in een training kenbaar te maken. Wij laten je dan weten wanneer deze training in de buurt plaatsvindt. Vul dan hieronder het interesseformulier in.

Meer informatie

Module: Kalender voorbereidingen verkiezingen Module: Functioneringsgesprekken Module: SWOT-analyse Module: Transparante Financiën Module: 1 jaarcyclus bestuur Module: 4-jaarcyclus bestuur

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.