Debattraining (vervolg)

Het Kennispunt biedt twee debattrainingen aan:

Basistraining

De basistraining gaat in op debatstijlen, het opbouwen van een betoog en het omgaan met tegenargumenten. Deze training ondersteunt je vooral in de eerste termijn van de gemeenteraadsvergadering.

Vervolgtraining debatteren

Deze training gaat over hoe je regie houdt op je eigen bijdrage en op het debat. Hoe ga je om met interrupties? Hoe blijf je bij je eigen boodschap en weerleg je drogredenen van andere partijen? In de training oefen je veel en speel je een debat na. De vervolgtraining ondersteunt je in de voorbereiding op de tweede termijn van de raadsvergadering.

We adviseren om eerst de basistraining te volgen, maar dit is niet noodzakelijk.

Je volgt de vervolgtraining – net als de basistraining – met je fractie, eventueel aangevuld met bestuursleden en leden/vrijwilligers. Het maximaal aantal deelnemers is 12. De training kan ook worden ingezet als activiteit op bijvoorbeeld een heisessie, fractie- of ledenbijeenkomst.

De totale kosten voor je partij bedragen € 50,- per training (onafhankelijk van het aantal deelnemers). Een raadslid uit jouw partij kan dit bedrag declareren uit het opleidingsbudget voor raadsleden in de gemeenteraad. Je zorgt zelf voor een locatie en koffie/thee.

Het Kennispunt levert een trainer. De datum van de training bepaal je zelf, geef in het formulier een aantal data aan, waarop jullie kunnen. Dit kan op een doordeweekse avond of op een zaterdag.

Interesse in deze training?

Wil je deze training organiseren? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.