Intervisie met collega-fractievoorzitters uit jouw regio

Als fractievoorzitter heb je verschillende rollen. Je leidt het team/de fractie, je bent boegbeeld van de partij en het aanspreekpunt voor andere partijen. Als er gedoe is, komen mensen als eerste bij jou aankloppen. Ook als fractieleden niet uit de verf komen, als er twijfels zijn over integriteit, of er onderhandeld moet worden over moeilijke onderwerpen.

In de intervisie voor fractievoorzitters deel je dilemma’s en situaties die je meemaakt, met fractievoorzitters van lokale partijen in de regio. Tijdens vier bijeenkomsten deel je in een veilige, niet-beoordelende omgeving de problemen, uitdagingen en successen uit je werk met collega-fractievoorzitters. Dat gebeurt onder professionele begeleiding.

Waarom intervisie?

Als fractievoorzitter bevind je je regelmatig in complexe situaties en word je geconfronteerd met gebeurtenissen waarin niet direct duidelijk is wat verstandig is om te doen. Soms sta je voor een dilemma of heb je een vraag over de effectiviteit of gepastheid van hoe je een zaak hebt aangepakt.

Intervisie, dus het uitwisselen van ervaringen met collega-fractievoorzitters onder leiding van een deskundige gespreksleider, kan je helderheid geven en je helpen een situatie met andere ogen te bezien. Je hoort alternatieven die niet bij je waren opgekomen. En je merkt dat je niet de enige bent die met moeilijke of tegenstrijdige situaties zit.

Intervisie bevordert je professionaliteit en leert je op een nieuwe manier naar jezelf te kijken. Dat is soms confronterend maar altijd leerzaam. Je groeit als fractievoorzitter en als persoon.

Hoe ziet een intervisiebijeenkomst eruit?

We werken met groepen van hooguit acht fractievoorzitters, die actief zijn bij een lokale partij. Een intervisiebijeenkomst duurt twee uur. De eerste bijeenkomst is op locatie, de overige drie zijn online. Vertrouwelijkheid van de intervisie staat voorop: wat in een groep wordt besproken, wordt niet met anderen gedeeld. We hechten veel belang aan respect, veiligheid en privacy.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan voor intervisie via het onderstaande formulier. Als er al een startdatum is in jouw regio, kun je daarbij aansluiten. Anders geef je aan dat je interesse hebt. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn in jouw regio, nemen we contact op om een datum te prikken voor de startbijeenkomst. De eerste bijeenkomst is op locatie.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

Ik heb interesse in(Vereist)
Ik wil mij aanmelden voor de training
Naam
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.