Kennissessie over de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Vanaf 1 juli 2021 is de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) van kracht. De Wet is bedoeld om het bestuur en toezicht van stichtingen en verenigingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten, verenigingen en stichtingen schaden.
Met de nieuwe wet hebben bestuursleden en toezichthouders de plicht het belang van de vereniging of stichting voorop te stellen. Dat klinkt logisch, maar anders dan bij ondernemingen was dat nog niet in de wet vastgelegd.
Wat betekent deze Wet voor lokale politieke partijen? Hierover lees je meer in dit nieuwsbericht op onze website. En we lichten het graag toe op een online Vraag & Antwoord sessie op 17 juni a.s. van 19.30 -20.30 uur. Penningmeester van het Kennispunt, en raadslid in Gouda, Jan de Koning geeft dan uitleg over de Wet en zal vragen beantwoorden.

Interesse in deze training?

Wil je deze training organiseren? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.