Partijen gezocht die niet mee (mochten) doen met de lokale coalitie(onderhandelingen)

Coalitieprocessen zijn voor de buitenwereld doorgaans weinig transparant, ook op lokaal niveau. De verkiezingsuitslagen zijn voor de uitkomst van dat proces belangrijk, maar niet doorslaggevend. Het Kennispunt en de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) hebben Julien van Ostaaijen, wetenschapper aan Avans Hogeschool en Tilburg University en zijn collega’s gevraagd hiernaar onderzoek te doen.

Zij richten zich onder meer op grote partijen (met name de grootste of een-na-grootste partij in een gemeente) die menen van lokale coalitie(onderhandeling) te zijn buitengesloten / anders te zijn behandeld dan andere partijen met als gevolg dat ze niet aan een coalitie of in enkele gevallen zelfs aan de onderhandeling voor een coalitie hebben kunnen deelnemen.

Hierbij roepen we dergelijke partijen op voor een eerste ‘verkenning’: we willen graag jullie ervaringen bespreken en horen wat volgens jullie redenen en factoren zijn die aan dit ‘niet-meedoen’ ten grondslag lagen.

De eerste Zoom-sessie is gepland op woensdag 24 maart 2021 van 19.30 – 21:00 uur. U kunt zich aanmelden voor deze sessie met Julien van Ostaaijen door het invullen van onderstaand formulier.

Interesse in deze training?

Wil je deze training organiseren? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.