Train de trainer intervisiebegeleiding

Word jij intervisiebegeleider voor raadsleden?

Het Kennispunt gaat intervisiebijeenkomsten organiseren voor raadsleden. We zoeken ervaren (oud-)gemeenteraadsleden of -wethouders die deze bijeenkomsten willen begeleiden en daarvoor een training willen volgen.

Wat gaan we doen?

Doel van intervisie is om in een veilige en professionele omgeving ervaringen uit te wisselen, zonder dat het een ‘theekransje’ wordt. Een goede gespreksleider is daarbij essentieel.

In de train de trainer word je opgeleid om die rol te vervullen als begeleider van een intervisiegroep in je eigen regio. Na de eerste bijeenkomst met je intervisiegroep volg je een online terugkomsessie met de andere intervisiebegeleiders. Bij die bijeenkomst kun je je eigen vragen en dilemma’s rond de intervisiebegeleiding inbrengen. Tijdens beide bijeenkomsten oefen je met een intervisiemethodiek en krijg je feedback op jouw manier van begeleiden.

Het mes snijdt zo aan twee kanten. Je ervaart zelf hoe intervisie werkt en hoe kwetsbaar het voelt als je een vraag of dilemma op tafel legt. Tegelijk leer je diepgaander te werken met de gekozen intervisiemethodiek en leer je het belang kennen en inzien van een juiste toepassing van de methodiek.

Wat verwachten we van je?

Na de train de trainer ga je aan de slag met een intervisiegroep van maximaal acht raadsleden. Het Kennispunt stelt de intervisiegroepen samen. In totaal begeleid je de intervisiegroep vier keer in 2022. De eerste keer tijdens een bijeenkomst op locatie, de overige drie keer online. Je organiseert en plant deze bijeenkomsten zelf.

Wat bieden we je?

Je ontvangt een korte opleiding over de intervisiemethodiek ‘de incidentmethode’ en leert hoe je die toepast bij het begeleiden van een groep. Je ontvangt een vergoeding van € 600,- per intervisiegroep die je begeleidt. We betalen ook je reiskosten voor de train de trainer en de eerste intervisiebijeenkomst met je eigen groep.

 

 

Interesse in deze training?

Wil je deze training organiseren? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.