Training Fractievoorzitter

Als fractievoorzitter heb je verschillende rollen. Hoe vul je die rollen in, en hoe ontwikkel je je als leider van de fractie in de gemeenteraad? In deze training gaan we in op drie rollen:

  • Leiderschap fractie: Je bent de leider van een fractie en zet je in om de fractie als een team te laten functioneren en iedereen tot zijn recht te laten komen; bij problemen ben je vaak degene naar wie men kijkt om ze op te lossen.
  • Boegbeeld partij: Je bent boegbeeld van je partij in de gemeenteraad, je voert de belangrijkste debatten, bewaakt de idealen en speerpunten van je partij, bent zichtbaar en altijd bereikbaar voor de pers.
  • Aanspreekpunt andere partijen: Je zit in het presidium van de gemeenteraad en overlegt met andere fractievoorzitters over de agenda van de raad en andere actuele zaken, je bent voor jouw partij ook aanspreekpunt van de burgemeester.

In de training ga je samen met fractievoorzitters van andere lokale partijen aan de slag met bovenstaande drie rollen. We geven handvatten en doen een aantal oefeningen.

De training duurt 2,5 uur en is voor fractievoorzitters van lokale partijen.
Voor deze training vragen we een eigen bijdrage van € 25,00. Na betaling ontvang je een factuur. Als raadslid kun je dit bedrag declareren uit het opleidingsbudget voor raadsleden in de gemeenteraad.

 

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.