Webinar Integriteit en Weerbaarheid

‘Corruptie, steekpenningen, vriendjespolitiek: het zal mijn lokale partij niet overkomen.’ Dat is wat de meesten van ons denken. Toch kunnen de netwerken waar (kandidaat) raadsleden, wethouders onderdeel van zijn, ons onbewust of onbedoeld kwetsbaar maken voor bijvoorbeeld belangenverstrengeling, oneerlijke concurrentie of bevoordeling.

Hoe zorg je ervoor dat je bepaalde onderwerpen bespreekbaar maakt zodat je (zowel als partij als kandidaat) niet voor verrassingen komt te staan tijdens het ambt? Welke rol spelen netwerken daarbij en hoe zorg je dat tijdens de werving en selectie van kandidaat-raadsleden en aspirant-wethouders je de juiste vragen stelt?

In dit webinar deelt Willeke Slingerland, lector Weerbare Democratie bij Saxion Hogeschool, haar kennis over bestuurlijke integriteit en weerbaarheid. Zij presenteert ook de weerbaarheidscheck die in opdracht van de gemeente Eindhoven in samenwerking met de Taskforce RIEC en het ministerie van BZK is gemaakt ter ondersteuning van politieke partijen.

Het webinar wordt mede mogelijk gemaakt door het Netwerk Weerbaar Bestuur.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

  • *Het webinar is voor iedereen toegankelijk, ook voor landelijke partijen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.