Webinar Succesfactoren lokale partijen

Verkennend onderzoek naar de succesfactoren van nieuwe lokale partijen

 Op 15 december 2020, van 19.30 – 20.30 uur organiseert het Kennispunt een webinar over het onderzoek dat Julien van Ostaaijen, Milou Peeters en Sander Jennissen van Tilburg University uitvoerden naar de succesfactoren van nieuwe lokale partijen. Welke politiek relevante lessen zijn er te trekken uit de oprichting en ontwikkeling van nieuwe lokale partijen die in 2014 meer dan tien procent van de stemmen haalden en zij die geen zetel haalden?

Van Ostaaijen: “Een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk van de succesvolste nieuwkomers is dat zij onvrede over de lokale politiek op een aansprekende manier verwoorden en kiezers perspectief bieden: ‘hoe moet het dan wel’.”

Op 15 december presenteert Julien van Ostaaijen de resultaten en gaat in gesprek met lokale partijen.

Wil je het webinar volgen en/of in gesprek over het onderzoek? Meld je dan nu aan voor het webinar (toegankelijk voor iedereen).

Het onderzoek Bekend op straat en in de raad is één van de resultaten van een onderzoeksprogramma dat onderzoekers van vier universiteiten met financiering van het ministerie van BZK hebben uitgevoerd. De gebundelde resultaten van het onderzoeksprogramma worden in februari 2021 gepresenteerd.

In de nieuwsbrief van 9 december publiceren we een interview met Van Ostaaijen.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Geef bij het invullen aan of je een training wilt organiseren of wilt aansluiten bij deze training. Wij nemen dan contact met je op.